Uit depressie en dus nu doe je alleen maar leuke dingen.

foto: Natalie Timmerman


Al een tijdje heb ik geen last meer van depressieve klachten. Soms is er nog een dag of een aantal meer dat ik mij weer even niet zo fijn voel maar, de klachten worden minder scherp en minder lang. De periodes tussen zulke dagen langer en het basisgevoel van balans en diepe liefde in mijn hart steviger.

Dag na dag, week na week neem ik steeds verder afstand van de persoon met depressies en ben ik meer en meer blij met wie ik ben.

Najagen

Mensen zeggen nu wel:”En? Nu alleen nog maar genieten en leuke dingen doen?” of “Alles vergeten, achter je laten en alleen nog maar leven”. Het verbaasd mij, vol verwondering kijk ik deze mensen aan en denk:”Of ze kennen mij niet of weten echt niet beter”.

Verbinding

Uit depressies betekent namelijk dat ik leef vanuit wie ik ben. Dat ik van elke emotie die ik heb mag houden. Dat ik het liefst moeilijk vragen stel, heel vaak erg serieus ben en soms buikpijn van het lachen heb. Dat ik kan genieten van stilte en rust en heel soms van een uit de boxen knallend muziekje en dansend door de kamer. Dat ik elke dag weer het beste uit mijzelf en de mensen om mij heen probeer te halen. Dat ik durft te twijfelen en angst te hebben en dat ik daarom van mijzelf mag houden.

Uit depressies betekent voor mij niet het najagen van “leuke dingen” maar, kunnen aanvaarden en genieten van elke seconde, ongeacht hoe ik mij voel. Uit depressie is voor mij, mijzelf te durven en kunnen zijn om van daaruit de wereld een beetje mooier te maken. In elke woord, gebaar en actie. Elke dag weer die keuze maken om dat te doen wat er voor mij toe doet. Alle ruimte voor mijn grote hart en van daaruit alles door te geven wat mijn depressies mij gegeven heeft. Zelfliefde, verbinding, groei en onvoorwaardelijkheid. Het gaat er niet om wat je najaagt. Het gaat erom te “zijn”, en dat is genoeg.

Liefs Anita

https://jouwvisiejouwkracht.nl/jouw-visie-jouw-kracht-training/