Van depressie naar visie

Mijn verhaal gaat over een heel gewoon meisje. Die opgroeide in een warm gezin. Vader werkte, moeder was thuis en stond altijd voor haar kinderen klaar. Die twee leuke zussen heeft en twee honden. Een meisje dat geen uitblinker was maar ook niet echt “uitviel” op school en genoeg vriendinnen had. Een meisje dat lief was, rustig en behulpzaam. Een meisje waar zo op het oog niets mee aan de hand was maar die heel haar leven aan de donkere kant van het leven stond.

Jouw visie, jouw kracht-Wie is Anita

Depressie, altijd een onderdeel van mij geweest

Sombere, melancholische en ronduit grijze periodes wisselen elkaar af, met af een toe wat licht en blijdschap. Dit meisje, dat ben ik! En wanneer ik naar mijn jeugd kijk had ik het recht toch niet om zo in het leven te staan? Al dat donkere terwijl ik gezond was, geen extreme trauma’s had opgelopen, een veilig thuis …… en toch weet ik niet anders dan dat ik mij donker en somber voelde al zolang als ik mij kan herinneren.

Het kon dan ook niet uitblijven dat die somberte en dat grauwe ooit een keer over zou gaan in depressie. Dat zeg ik nu achteraf, maar in werkelijkheid voelde het alsof ik er opeens in zat. Zonder waarschuwing, zonder tekenen vooraf of dat ik er ook maar iets aan kon doen. Dat was hoe ik het toentertijd ervoer, maar inmiddels weet ik beter, want ik heb de lessen geleerd waardoor alles veranderde.

De kracht van je eigen antwoorden

En die kennis heeft alles te maken met het hebben kunnen vinden van mijn eigen antwoorden, waardoor ik in mijn eigen kracht kwam te staan. Dit gaf mij de ruimte om te leren. Nieuwe kennis en tools opdoen die bij mij pasten, waardoor er nieuwe ervaringen konden ontstaan. Vervolgens deuren gingen er deuren open die ik nooit eerder had gezien. Ik zou nooit meer dezelfde zijn en tegelijkertijd meer mijzelf dan ooit. Mijn visie bleek mijn kracht te zijn.

Mijn kracht is wie ik ben en dat is inclusief mijn “depressieve” hoofd

Toen was er geen weg meer terug en restte er voor mij geen andere optie dan dat te doen waar ik zo gelukkig van word. Waarbij alles wat ik had geleerd en wat mij zoveel had gebracht over te brengen op anderen. Mijn doel is mensen hun eigen visie weer te laten ontdekken door te leren vertrouwen op wie ze altijd al zijn geweest. Ze verder te laten groeien om boven zichzelf uit te stijgen.

Je bent hier niet voor niets, je durfde je hart te volgen

En ergens weet je dat je je eigen antwoorden in je hebt, alleen nog niet hoe je daar bij kunt komen en juist daar kan ik je mee helpen.

Jouw visie is waardevol. Zo kom je in je kracht en kun je de wereld een beetje mooier maken.

Klik hier voor de trainingen

jouw visie jouw kracht-wie is Anita